skip to Main Content

Specialisatie implantologie Diemen

Specialisatie implantologie Diemen Specialisatie implantologie Diemen

Gebit

Implantologie

Een implantaat wordt geplaatst om één, meerdere of zelfs alle tanden en kiezen te vervangen. Een implantaat is een kunstwortel die wordt geplaatst in de kaak. Deze kunstwortel is sterk en licht, gemaakt van lichaamsvriendelijk materiaal. Hierop wordt vervolgens een op maat gemaakte kroon, brug of kunstgebit geplaatst. Het grote voordeel is dat er niet geboord hoeft te worden in de omliggende tanden, zoals vroeger bij het maken van bruggen gebeurde.

Gebit

Esthetische tandheelkunde

Het gebit kan na verloop van tijd donkerder worden van kleur. Dit komt onder andere door kleurstoffen in voedingsmiddelen en dunner wordend glazuur. Bleken is een eenvoudige optie om het gebit weer een frisse uitstraling te geven. Vormveranderingen of verkleuringen van de voortanden kunnen ook gecorrigeerd worden met schildjes van porselein. Daarbij is oog voor ieder detail uitermate belangrijk voor de esthetiek.

Gebit
Gebit
Volledige gebitsreconstructies

Volledige gebitsreconstructies

Volledige gebitsreconstructies kunnen een goede behandeluitkomst bieden bij patienten met slijtage. De beethoogte die na verloop van jaren afgenomen is, kan hiermee weer opgebouwd worden.
Slijtage komt steeds vaker voor en kan vervelende gevoeligheid, een verminderd kauwvermogen en verminderde esthetiek tot gevolg hebben. Een secure behandelplanning is essentieel voor een goed eindresultaat.

Volledige gebitsreconstructies

Tandheelkundige slaapgeneeskunde

Tandheelkundige slaapgeneeskunde is een discipline binnen de tandheelkunde die gespecialiseerd is in snurk- en apneuklachten en de behandeling hiervan met een mandibulair repositie apparaat (MRA); een anti-snurkbeugel.

Invisalign
Invisalign
Invisalign

Invisalign: de onzichtbare beugel

Met Invisalign is het mogelijk om al in 6 maanden tijd een nieuwe, rechte glimlach te krijgen.

Invisalign
Gebit

Esthetische parodontale chirurgie

Gezond tandvlees is essentieel voor een stralende glimlach.
Soms ontstaan er, om verschillende redenen, blootliggende tandhalzen. Deze kunnen gevoeligheid veroorzaken, er minder mooi uitzien en op termijn zelfs leiden tot verlies van de tand. Om dit te corrigeren wordt een stukje tandvlees uit het gehemelte getransplanteerd om de wortel te bedekken.

Gebit
Back To Top