skip to Main Content

Tiyam Shalali

Tiyam Shalali is een tandarts-implantoloog (NVOI-erkend) die gespecialiseerd is in het behandelen van complexe gebitsrehabilitaties waarin meerdere disciplines van het vak aan de orde komen. Hij houdt zich voornamelijk bezig met implantologie, parodontale chirurgie, reconstructieve en esthetische tandheelkunde en tandheelkundige slaapgeneeskunde. De patiënt en diens wensen staan altijd centraal. Hij geeft regelmatig nascholing en onderwijs aan tandartsen die met implantologie willen beginnen. Implantologie Diemen bevindt zich in Medisch Centrum De Kruidenhof.

Om geregistreerd te worden als specialist bij het NVOI (Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie), heeft hij al zijn werk moeten fotograferen ter beoordeling. Gaandeweg merkte hij dat video- en fotografie uiterst handige communicatiemiddelen zijn tussen behandelaar en patient. Hiermee kunnen met een foto dingen uitgelegd worden die soms met woorden alleen abstract kunnen klinken. Door fotografie maakt hij zijn werk transparant voor zijn patienten en documenteert hij alles voor navolging en accreditatie in verschillende disciplines in de tandheelkunde.

Door gebruik te maken van een vergroting, ziet hij meer en kan hij precies en secuur te werk gaan. Duurzaamheid staat hierbij hoog in het vaandel. Door met hoogwaardige materialen op een gestructureerde manier te werken komt dit de levensduur van het werk ten goede. Hygiene, een persoonlijke aanpak en maatwerk zijn van groot belang.
Dit alles zorgt ervoor dat het einddoel bereikt wordt; de hoogst mogelijke kwaliteit van tandheelkundige zorg.

Gebit

Implantologie

Een implantaat wordt geplaatst om één, meerdere of zelfs alle tanden en kiezen te vervangen. Een implantaat is een kunstwortel die wordt geplaatst in de kaak. Deze kunstwortel is sterk en licht, gemaakt van lichaamsvriendelijk materiaal. Hierop wordt vervolgens een op maat gemaakte kroon, brug of kunstgebit geplaatst. Het grote voordeel is dat er niet geboord hoeft te worden in de omliggende tanden, zoals vroeger bij het maken van bruggen gebeurde.

Gebit

Esthetische tandheelkunde

Het gebit kan na verloop van tijd donkerder worden van kleur. Dit komt onder andere door kleurstoffen in voedingsmiddelen en dunner wordend glazuur. Bleken is een eenvoudige optie om het gebit weer een frisse uitstraling te geven. Vormveranderingen of verkleuringen van de voortanden kunnen ook gecorrigeerd worden met schildjes van porselein. Daarbij is oog voor ieder detail uitermate belangrijk voor de esthetiek.

Gebit
Gebit
Volledige gebitsreconstructies

Volledige gebitsreconstructies

Volledige gebitsreconstructies kunnen een goede behandeluitkomst bieden bij patienten met slijtage. De beethoogte die na verloop van jaren afgenomen is, kan hiermee weer opgebouwd worden.
Slijtage komt steeds vaker voor en kan vervelende gevoeligheid, een verminderd kauwvermogen en verminderde esthetiek tot gevolg hebben. Een secure behandelplanning is essentieel voor een goed eindresultaat.

Volledige gebitsreconstructies

Tandheelkundige slaapgeneeskunde

Tandheelkundige slaapgeneeskunde is een discipline binnen de tandheelkunde die gespecialiseerd is in snurk- en apneuklachten en de behandeling hiervan met een mandibulair repositie apparaat (MRA); een anti-snurkbeugel.

Invisalign
Invisalign
Invisalign

Invisalign: de onzichtbare beugel

Met Invisalign is het mogelijk om al in 6 maanden tijd een nieuwe, rechte glimlach te krijgen. Tiyam Shalali is hier gespecialiseerd in.

Invisalign
Gebit

Esthetische parodontale chirurgie

Gezond tandvlees is essentieel voor een stralende glimlach.
Soms ontstaan er, om verschillende redenen, blootliggende tandhalzen. Deze kunnen gevoeligheid veroorzaken, er minder mooi uitzien en op termijn zelfs leiden tot verlies van de tand. Om dit te corrigeren wordt een stukje tandvlees uit het gehemelte getransplanteerd om de wortel te bedekken.

Gebit
Back To Top